Aplikacioni i cili ndihmon në identifikimin e bimëve dhe kafshëve në natyrë

Aplikacioni i cili ndihmon në identifikimin e bimëve dhe kafshëve në natyrë

Auto&Tech korrik 20, 2018 - 10:32
Lexo për më shumë detaje

Në kulmin e arritjes të një botë teknologjike, kur çdo njeri përreth mund të jëtë i kyçur në telefonat e tyre nuk është më shqetësuese pasi, arritja e disa lojrave dhe aplikacioneve ka shtuar kureshtjen tek përdorimi i të cilëve ja u shton kureshtjen për të mësuar gjëra të reja, përcjell “Zeri.info” .

Mirëpo tani nuk është esenca tek llojet e lojrave online, por tek një aplikacion që ka të bëjë meinkujarimin në natyrë për të eksploruar, vazhdon më tutje “Zeri.info”

Aplikacioni ndihmon në edukimin e njerëzve për botën natyrore, duke i nxitur ata që të fotografojnë lloje të ndryshme të bimëve dhe kafshëve në mënyrë që të njihen me speciet e ndryshme të cilat ekzistojnë, transmeton “Zeri.info”

INaturalist është një rrjet shoqëror për entuziastët e natyrës, duke përdorur më miliona vëzhgime të bimëve dhe kafshëve, për të krijuar një intelegjencë artificiale, ku automatikisht pas fotos të bëhet identifikimi i tyre si dhe të dhënat për  speciet e tyre, ky aplikacioni ëshët një lloj “Shazam” për natyrën/ZERI/.