Apple sjell një veçori të re, përmes së cilës mund të kontrolloni iPhone-in dhe iPad-in me sytë tuaj

Apple sjell një veçori të re, përmes së cilës mund të kontrolloni iPhone-in dhe iPad-in me sytë tuaj

Auto&Tech May 16, 2024 - 15:19

Apple së shpejti do t’i lejojë përdoruesit e iPad-it dhe iPhone-it të kontrollojnë pajisjet e tyre përmes syve tuaj.

Një veçori e re e fuqizuar nga AI e quajtur “Eye Tracking”, e zbuluar të mërkurën, është krijuar për njerëzit me aftësi të kufizuara fizike.

Apple thotë se ajo do të vijë më vonë këtë vit.

Eye Tracking do të përfshihet në iOS dhe iPadOS, pa kërkuar pajisje shtesë, thotë Apple.

Gjiganti i teknologjisë solli një sërë ndryshimesh dhe përditësimet e tjera përfshijnë Music Haptics, një përvojë e re muzikore për përdoruesit me vështirësi në dëgjim. /Telegrafi