Infektuar: 106754
Shëruar: 98787
Vdekur: 2218
“Twitter”-i caktoi një haker të famshëm si shef të sigurisë

“Twitter”-i caktoi një haker të famshëm si shef të sigurisë

Auto&Tech November 17, 2020 - 14:15

Rrjeti social ka punësuar Peiter Zatko, i njohur si ‘Mudge’, për të zgjidhur problemet, nga gabimet inxhinierike te përhapja e dezinformatave.

Rrjeti social Twitter, i ekspozuar ndaj kërcënimeve të mëdha të sigurisë, ka punësuar një nga hakerat më të famshëm në botë për të zgjidhur problemet, nga gabimet inxhinierike deri te përhapja e dezinformatave.

Kompania emëroi Peiter Zatko, i njohur zakonisht si hakeri "Mudge", në pozicionin e shefit të sigurisë dhe i dha atij kompetenca të gjera për të rekomanduar ndryshime në strukturë dhe praktika, raporton Reuters, transmeton Zeri.info

Zatko do të raportojë tek CEO i Twitter Jack Dorsey dhe pritet të marrë drejtimin pas një analize që do të zgjasë 45 deri në 60 ditë.

Zatko njoftoi se ai do të shqyrtojë "sigurinë e informacionit, integritetin e faqes në rrjet, sigurinë fizike, integritetin e platformës, i cili ka filluar të ndikojë në manipulimin e platformës dhe pjesën e inxhinierisë".

Biografia e gjallë e Zatkos filloi në vitet 1990, kur ai njëkohësisht drejtoi një biznes konfidencial për një firmë që kishte një kontratë me qeverinë dhe ishte udhëheqësi i Kultit të një “Lopë të Vdekur”, një grup hakerash të njohur për botimin e mjeteve të hakimit të Windows për të bërë që Microsoft të përmirësohej sigurinë.

Në karrierën e tij, Zatko, ndër të tjera, punoi në projekte speciale të Google dhe mbikëqyri shpërndarjen e projekteve të sigurisë kibernetike në Agjencinë e Avancuar të Kërkimit dhe Projektimit të Pentagonit (DARPA).

"Nuk e di nëse dikush mund të rregullojë sigurinë e Twitter, por ai do të ishte në krye të listës time", tha Dan Kaufman, i cili ishte mbikëqyrësi i Zatko në DARPA dhe tani kryeson divizionin e produkteve të përparuara të Google./Zëri