Google ka zhvilluar një model të ri të AI që mund të ndihmojë në parashikimin e motit

Google ka zhvilluar një model të ri të AI që mund të ndihmojë në parashikimin e motit

Auto&Tech April 23, 2024 - 16:08

Google ka zhvilluar një model të ri të inteligjencës artificiale që mund të ndihmojë në parashikimin e motit.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, modeli i inteligjencës artificiale quhet SEEDS, ose “Scalable Ansemble Envelope Diffusion Sampler”.

SEEDS funksionon në mënyrë të ngjashme me modelet e njohura si ChatGPT dhe Midjourney.

Ai përdor fuqinë e AI për të gjeneruar një numër të madh parashikimesh të motit në një kohë të shkurtër.

Dhe kjo thuhet se i lejon studiuesit e Google të analizojnë një gamë më të gjerë të rezultateve të mundshme të motit.

Më e rëndësishmja, mund t’u japë atyre një pamje më të plotë të ngjarjeve të rrezikshme që do të vijnë.

“Parashikimet e sakta të motit mund të kenë një ndikim të drejtpërdrejtë në jetën e njerëzve, nga ndihma në marrjen e vendimeve rutinë”, shkruan Google në një postim në blog.

Siç thuhet më tej, metodat aktuale për parashikimin e motit janë të shtrenjta dhe shpesh humbasin detaje kritike në lidhje me katastrofat e afërta të motit. /abcnews