6 ritualet më të frikshme në botë që praktikohen edhe sot

6 ritualet më të frikshme në botë që praktikohen edhe sot

Kuriozitete tetor 07, 2018 - 17:07
Lexo lajmet e fundit nga vendi!

Sot bota numëron një grumbuj fesh të cilat kanë praktikat e veçanta për besimtarët e tyre

Por disa nga këto rituale shpesh herë dinë të shokojnë mendjen e njeriut për shkak të mënyrës së të praktikuarit.

Edhe pse shumë nga këto rituale të çuditshme gjejnë përdorim në fise të thella të vendeve të pabanuara, sërish aplikimi i tyre nuk është shuar ende.

1. Dorëzat me milingonat thumbuese

Ky ritual bëhet nga të rinjtë që kalojnë në moshën e pjekurisë. Ata duhet të veshin dorëzat e mbushura me mijëra milingona thumbuese. Dhimbja nga pickimet është e tmerrshme!

2. Festivali indian ‘Thaipusam’

Besimtarët e hinduizmit e shpojnë lëkurën me pajisje të mprehta në nderë të ‘Zotit Murugan’

3. Bomena

‘Bomena’ është traditë e fiseve në Himalaje. Djemtë duhet të hyjnë fshehurazi në shtëpitë e vajzave me të cilat duhet të bëjnë marrëdhënie seksuale. Nëse zihen nga prindërit atëherë detyrohen të martohen me atë vajzë.

4. Yanomani

Fisi jugo-amerikan Yanomani e pijnë hirin e trupit të vdekur të të afërmve të tyre. Trupi i hirëzuar gatuhet si supë e më pas pihet.

5.Limimi e dhëmbëve
Gratë në Bali i limojnë dhëmbët e tyre si shenjë për largimin e xhelozisë dhe lakmisë.

6. Hedhja e foshnjave
Foshnjat indiane hidhen nga tempujt e lartë prej 15 metrash të cilat priten poshtë nga turma njerëzisht të cilët mbajnë në duar pëlhura të mëdha për kapjen e fëmijëve