Së shpejti Marsi vend i banushëm

Së shpejti Marsi vend i banushëm

Kuriozitete korrik 10, 2018 - 14:44
Lexo për më shumë detaje

Marsi së shpejti një vend i banueshëm

Nuk do të merr shumë kohë që Marsi të bëhet potencialisht një vend i banushëm , ka sugjeruar një studim i ri, përcjell “Zeri .info”

Procesi i formimit të planetit gjeneron shumë nxehëtësi, kështu bota shkëmbore si Marsi dhe Toka mbulohen me oqeane e shkëmbit të shkrirë  menjëherë pas formimit të tyre.

Ngrirja  oqeaneve në një kore ka filluar  më sa duket  shumë herët, raporton një studim i ri , transmeton”Zeri.info”.

 “Tashmë 20 milionë vjet pas formimit diellor, Marsi kishte një kore të butë që potencialisht mund të strehonte oqeane por ndoshta edhe jetën’’ tha drejtori i Qendrës për formimin e yjeve dhe planetve.

Studiuesit të udhëhequr nga Laura Bouvier dhe Maria Costa, të dyja edhe të Qendrës për formimin e yjeve dhe planetit , studiuan pjesë të vogla të një meteori Mars të njohur si "Bukuri e Zezë" prej 320 metrash, e cila u zbulua në shkretëtirën e Saharasë në vitin 2011. /ZERI