E pabesueshme por e vërtetë – Historia e njeriut që u rrit mes ujqërve

E pabesueshme por e vërtetë – Historia e njeriut që u rrit mes ujqërve

Kuriozitete korrik 06, 2018 - 13:53
Lexo për më shumë detaje

Nuk është vetëm Mogli – trupi i një fëmijës i rritur nga kafshët e egra që është po aq e vjetër sa letërsia vetë as një nga dy personazhet kryesore në “Epin  Gilgameshit” , një nga veprat më të hershme të mbijetuara të letërsisë , që rrit mes kafshëve të egra., përcjell “Zeri.info”.

Por pse është ky imazh kaq goditës dhe i  përhapur për letërsinë e tashmë?.Ndoshta sepse nuk është edhe aq imagjinar aq sa është i vërtetë ,ku Marcos Rodriguez dhe ujqërit e tij e zhvillojnë letërsinë në një mënyrë te besueshme, transmeton “Zeri.info”.

Jeta e Marcos Rodriguez Pantoja ndryshoi përgjithmonë një ditë të vitit 1965, kjo ditë ishte kur  dëbuar nga shtëpia e tij duke u detyruar të jetonte midis kafshëve të çuditshëm dhe të rrezikshëm .

Ai ishte vetëm 19-vjeçar që për një periudhë 12 vjeçare ka jetuar një një shpellë pranë maleve të Sierra Morena te Spanjës  me një lavë ujqërish . nuk mund as të imagjinohet se ky ishte një fat i mirë për të , mirëpo kushtet e dërguan , të ballafaqohej me një jetë tejet të pabesueshme , transmeton “Zeri.info”.

Nëna e tij vdiq kur ishte rreth moshës 6-7vjeçar , më pastaj babai i tij e shiti atë për t’u bërë roje e disa kafshëve të egra në mënyrë që të këtë përfitim jetesë . Pasi plaku vdiq atëherë  Marcaos vendosi që jetën e tij t’a vazhdojë në një natyrë të egër,  duke e shikuar s’i një mundësi më të mirë , se sa të kthehet tek një familje që e kishte abuzuar në fëmijëri e hershme .

Gjatë ballafaqimit të tij një natyrë të egër ai, pronari i tij  i’a kishte dhënë disa mësime të para për të kapur gjahun në mënyrë të mbijetojë në një natyrë të egër . Pas një periudhe ai gjeti rrugën e tij e cila u bë një shtëpi mbrojtëse për të, në shpellë hasi në disa ujqër të vegjël , kur theksoi se ishte një kënaqësia më e madhe e tij  pasi ai më në  fund gjeti një familje edhe pse njëherë ata filluan t’a  kërcënojnë ,pasi filloi një jetë të njëjtë me kafshët të cilat konsiderohen ndër më rrezikuese për qenie njerëzore transmeton “Zeri.info”.

Tani ai është në 70-tat e tij dhe ka gjetur komunitetin e tij të qenive njerëzore , mirëpo adaptimi më një jetese të zakonshme është për të shumë e vështirë pasi ai nuk ka as dijeni për zhvillimin e një jete moderne , pasi në fëmijërinë e tij ishte i  zhgënjyer për moskujdesin nga ana e familjes ,përcjell”Zeri.info”.

Pas rikthimit të tij në një jetë normale ai ende e gjen veten të hutuar dhe të çorientuar nga pamjet dhe tingujt e qytetit, duke u ndjerë edhe më keq për shkak  të përqeshur  r nga njerëzit e paskrupullt.

Për gazetën spanjolle “El Pais “ ai tha “ se jeta për të ishte një zhgënjim, por nuk ishte edhe aq e keqe sepse kishte gjetur një familje të vërtetë “. Tani ai është i moshuar dhe lufton në mbrojtjen e planetit përmes grupeve mjedisore:“[email protected] de Arbores dhe ai filloi që në shkolla fillore të tregonte fëmijëve  tregimin e një jetë të pa besueshme të tij /ZERI/.

Image