Ndodh edhe kjo

Ndodh edhe kjo

Kuriozitete korrik 05, 2018 - 15:08
Mësojeni se për çfarë bëhet fjalë

Pasi punoi rreth 100 orë ne javë për gjashtë muaj radhazi, avokati Kwon Yong-Suk filloi të pyste veten se në qoftë se vendos  t’a izolonte veten në vetmi, duke e konsideruar si “burg shtëpiak” ndoshta do të ishte alternativa ma e mirë  për shëndetin e tij .

Shoku i tij i cili punonte në burg tha se “vullnetarizmi për të qëndruar në një lloj qelie do të ishte më e favorshme të bënte nje lloj ligji për veten e tij”. Kwon menjëherë vendosi që krijoj një hapësire si një lloj burgu të vërtëte që ai dhe  njërezit me probleme të njëta  të gjejnë qetësinë paqësore në vetëmi .

Është hapur në vitin 2013 në një fshat jashtë qytetit të Seul, ku vizitorët shfaqen mjaft interesim të madh për dy ditë , ku ata që shprehin dëshirë të rrijnë të mbyllur, koha e cila nevojitet është përreth 20 orë , pa telefona , pa rrjete sociale të cilat janë ardhur si pasojë e një teknologjie shumë të lartë ku ka rezultuar  deri tek një mvarëshmëri.

KËTU mund ta shikoni videon e plotë!