Princi homoseksual në Indi, shndërron pallatin e tij në qendër të LGBTI-së

Princi homoseksual në Indi, shndërron pallatin e tij në qendër të LGBTI-së

Kuriozitete janar 11, 2018 - 14:22

Princi i vetëm homoseksuali  që është deklaruar hapur në Indi, do hap një qendër të LGBTI-së në pallatin e tij

Çdo herë në një kohë, mrekulli të projektimit dhe humanitar ndodhin në tokë. Për shembull, në Indi këtë javë princi i vetëm i deklaruar haptazi homoseksual i vendit, Manvendra Singh Gohil, njoftoi se do të hapte një qendër të LGBTI në bazën e pallatit të tij të stërgjyshit.

“Njerëzit ende përballen me shumë presione nga familjet e tyre kur dalin, duke u detyruar të martohet ose të largohen nga shtëpitë e tyre. Ata shpesh nuk kanë ku të shkojnë, nuk kanë asnjë mënyrë për të mbështetur vetën”, tha Mohil për Fondacionin Reuters Themson, transmeton Indeksonline.

“Unë nuk do të bëj fëmijë, kështu që kam menduar, pse nuk e përdori këtë hapësirë për një qëllim të mirë?”, ka thënë ai.

Vendimi i Mohil është i rëndësishëm veçanërisht duke pasur parasysh kontekstin e tij kulturor.

Në Indi marrëdhëniet mes gjinisë së njëjtë mbetet e paligjshme.
Kur Mohil kishte dalur për herë të parë haptazi se është homoseksual, njerëzit dogjën vepra te tij në provincën e tij.

Popullsia e LGBTI-së është e prekshme ndaj mungesës së strehimit, dhe disa çifte edhe kanë ikur nga vendi pas kërcënimit për vrasje.
Në qendrën e tij, Mohil planifikon të ofrojë dhoma, edukim për HIV dhe kujdes mjekësor, si trajnim profesional.

Për të mbështetur të gjitha këto shërbime, Mohil do rinovojë dhe zgjerojë pallatin e tij në Gujarat në Indinë Perëndimore, dhe potencialisht të kultivojë një pjesë të tokës së tij me bujqësi organike.Image