IPKO – Partner i MANIFESTA 14 Prishtinë

IPKO – Partner i MANIFESTA 14 Prishtinë

Kultura July 22, 2022 - 16:33

Manifesta, Bienalja Evropiane Nomade, vjen në Prishtinë, Kosovë me një program 100-ditor të artit, shfaqjeve, ngjarjeve dhe punëtorive me qëllim të fuqizimit të qytetarëve për të rimarrë hapësirën publike.

Manifesta, bienalja e artit, e 4-ta më me ndikim në botë, synon të mbështesë qytetarët e Prishtinës në ambicien e tyre për të rifituar hapësirën publike dhe për të rishkruar të ardhmen e qytetit të tyre si një metropol demokratik, gjithëpërfshirës, ëi gjelbër në zemër të Ballkanit.

Për tre muaj, Prishtina do të jetë e gjallë si kurrë më parë, me pjesëmarrës nga e gjithë bota, duke e ngjyrosur qytetin dhe duke i dhënë një atmosferë krejtësisht të re.

IPKO po kontribuon në mbarëvajtjen e kësaj ngjarjeje si Partner i Manifesta, duke ofruar mbulim falas me internet në ambientet kryesore, Grand Hotel, Tulltorja (Fabrika e Tullave) dhe biblioteka Hivzi Sylejmani, të cilat do të jenë qendra e bienales.

Ndërsa jetojmë në një epokë dixhitale, të mbështetur tërësisht në teknologji dhe rrjet, edhe ngjarjet e shkëlqyera si Manifesta, nuk mund të përjetohen plotësisht vetëm duke marrë pjesë drejtpërdrejt, nëse nuk mund t’i ndajmë online. IPKO ka dizajnuar dhe implementuar infrastrukturën e rrjetit, për të siguruar mbulim të gjerë të internetit të shpejtë dhe të qëndrueshëm, dhe të ofrojë një përvojë të shkëlqyer për organizatorët, si dhe për mysafirët.

Drejtori Ekzekutiv i IPKO Telecommunications, Tomaë Seljak, deklaroi: “Ne në IPKO besojmë në lidhshmërinë me komunitetin në të cilin operojmë. Prandaj, ne mbështesim vazhdimisht ngjarje kulturore, teknologjike, sportive dhe edukative që janë gjithëpërfshirëse dhe sjellin vlerë për komunitetin tonë. Gjatë bienales Manifesta 14, ne u siguruam që organizatorët dhe pjesëmarrësit të kenë një lidhje të qëndrueshme dhe të besueshme të internetit dhe jemi krenarë që po japim kontributin tonë për një ngjarje kaq të rëndësishme, e cila i jep kaq shumë komunitetit”.

IPKO beson në zhvillimin kulturor dhe artistik të vendit  dhe është gjithmonë e gatshme të mbështes ngjarje të këtilla, me qëllim të pozicionimit pozitiv të Kosovës dhe qytetarëve të saj në hartën kulturore botërore. 

IPKO vazhdon të jetë ofruesi më i besueshëm i shërbimeve të telekomit, dhe lider i këtij sektori në Kosovë.