Premiera e filmit “Guxim” në ‘Cineplexx’ shtyhet për të enjten, në zbatim të ditës së zisë në Kosovë

Premiera e filmit “Guxim” në ‘Cineplexx’ shtyhet për të enjten, në zbatim të ditës së zisë në Kosovë

Kultura April 16, 2024 - 22:16

Premiera e shumëpritur e filmit “Guxim”, e cila ishte paraparë të mbahet në kinemanë ‘Cineplexx’ më 17 prill, është shtyrë për të enjten, në përputhje me shpalljen e ditës së zisë në Kosovë nga Presidentja Vjosa Osmani, pas dy rasteve tragjike që tronditën vendin.

Kinemaja ‘Cineplexx’, përmes një njoftimi në rrjetet sociale, bëri të ditur vendimin për shtyrjen e ngjarjes si shenjë respekti dhe solidariteti me familjet e viktimave të këtyre ngjarjeve të dhimbshme. Eventi i “MEET&GREET”, ku ishin paraparë të merrnin pjesë aktorët kryesorë, Drilon Hoxha dhe Livia Lozi, tani do të zhvillohet më datë 18 prill në të njëjtën orë siç ishte parashikuar më parë.

Njoftimi bëri të qartë pozicionin e kinemasë si pjesëmarrës në dhimbjen kombëtare dhe shpreh ngushëllimet më të sinqerta për ata që humbën të afërmit e tyre në këto raste tragjike. Kinemaja gjithashtu falënderoi klientët e saj për mirëkuptimin në lidhje me këtë ndryshim të papritur në planifikimin e ngjarjeve.

Premiera e filmit “Guxim” pritet me padurim nga adhuruesit e kinemasë dhe tashmë vëmendja është zhvendosur për datën e re, ku pritet të mbledhë së bashku fansat e artit të shtatë për të dhënë mbështetje dhe për të shijuar veprën e re të talentuarve shqiptarë.

Ngjarja e shtyrë vjen si një moment për të reflektuar mbi rëndësinë e bashkimit dhe solidaritetit jo vetëm në kinema, por në çdo aspekt të shoqërisë në kohë të vështira. Kinemaja ‘Cineplexx’ dhe ekipi i filmit “Guxim” presin me krahë të hapur të gjithë ata që dëshirojnë të marrin pjesë në mbrëmjen e rivlerësuar të premierës.