Infektuar: 101517
Shëruar: 87012
Vdekur: 2072
Qendra Artpolis organizon “Poezi për Fuqi - Çdo ditë është 8 Mars”

Qendra Artpolis organizon “Poezi për Fuqi - Çdo ditë është 8 Mars”

Kultura March 07, 2021 - 15:52

Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis me 8 mars organizon mbrëmjen e poezisë “Poezi për Fuqi – çdo ditë është 8 mars”, në Teatrin Kombëtar, në Prishtinë, prej orës 19:00.

Me poezi të bukura e të fuqishme të performuara nga poetet/ët, artistet/ët dhe nga aktivistet/ët tanë të mrekullueshëm, të shoqëruara nën tingujt e pianos, shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Gruas, 8 Marsin.

Poezi dedikuara gruas me vargje fuqizuese dhe frymëzuese, të na sjellin në mend ndikimin, qëndrueshmërinë dhe vlerën e ekzistencës së SAJ.

Ejani në teatër të inspiroheni dhe të shijoni këtë mbrëmje nën performancën e:

Poetet/ët - Arbër Selmani, Flutura Açka, Ilire Zajmi.

Aktivistet: Jehonë Jahaj, Zhaklin Lekatari

Artistet/ët - Melihate Qena, Blerta Gubetini, Donikë Ahmeti, Edlir Gashi, Ismail Kasumi, Kaltrinë Zeneli, Mikel Markaj, Qëndresa Kajtazi , Zhaneta Xhemajli.

Muzika: Alzan Gashi.

Moderohet nga Zana Hoxha.

Solidariteti duhet të jetë pjesë e jetës sonë!

Mbrëmja e poezisë “Poezi për Fuqi – çdo ditë është 8 Mars”, mëton të fuqizojë gratë mbijetuese të dhunës në baza gjinore dhe të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë! Andaj, paratë e mbledhura nga biletat do t’iu dedikohen kësaj kategorie më të ndjeshme!

Hyrja është 2Eur.

Artpolis do të respektojë masat e mbrojtjes dhe të gjitha aktivitetet do të kryhen në përputhje me rekomandimet për parandalimin e përhapjes së Covid-19.