Vrasja në Gjilan, Prokuroria arsyeton pse nuk urdhëroi bastisje

Vrasja në Gjilan, Prokuroria arsyeton pse nuk urdhëroi bastisje

Kronika gusht 20, 2018 - 23:21
Lexo detajet

Prokuroria e Gjilanit ka dhënë shpjegime se pse nuk kishte urdhëruar bastisje në lidhje me rastin e kanosjes, i cili përfundoi me një të vrarë në Vërbicë të Zhegocit.

Në një përgjigje për KALLXO.com, Prokuroria e Gjilanit thotë se lidhur me rastin e kanosjes që kishte ndodhur pas një mosmarrëveshjeje që kishte ndodhur mes të dyshuarve dhe tanimë viktimës Policia e kishte njoftuar prokuroren kujdestare.

Kjo e fundit kishte kërkuar nga Policia që të vazhdonin hetimin.

LEXO EDHE: Prokuroria jep detaje për vrasjen në Gjilan, viktima me të dyshuarit ishin kushërinj

“Arsyeja që rasti është dorëzuar për hetim në sektorin e hetimeve, pranë Policisë së Kosovës, është se ishte konstatuar se nuk kishte vend për kallëzim penal dhe as për çfarëdo arrestimi të të dyshuarit”, thuhet në përgjigjen e Prokurorisë.

Më tej, në përgjigje thuhet se kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Gjilan ka kërkuar që për rastin në fjalë të dorëzohet raport nga Sektori i Hetimeve të Policisë së Kosovës dhe një raport nga prokurorja kujdestare, për të cilin opinioni do të informohet me kohë.

Një 24-vjeçar mbeti i vrarë me armë zjarri. Të dyshuarit janë dy kushërinj të tij.