MF-ja e heq përgjegjësinë: Shkallën e tatimit e përcaktojnë komunat, ankohuni te to
Foto: Zëri / Ilustrim

MF-ja e heq përgjegjësinë: Shkallën e tatimit e përcaktojnë komunat, ankohuni te to

Ekonomia January 24, 2023 - 13:11

Për rritjen e çmimit të tatimit në pronë qytetarë të shumtë janë ankuar, duke e cilësuar si të papërballueshme në kohë krize.

Reagime ka pasur edhe nga opozita.

Lidhur me këtë çështje ka dalë me një reagim Ministria e Financave, në të cilin thuhet se shkallën e tatimit e përcaktojnë vetë komunat.

“MFPT-ja, bazuar në Ligjin për Tatim në Pronë, obligohet që në baza të rregullta të bëjë vlerësimin e pronave të paluajtshme, ndërsa shkallën e tatimit e përcaktojnë vetë komunat”, thuhet në njoftimin e Ministrisë.

Në reagim thuhet se “Departamenti i Tatimit në Pronë ka bashkëpunuar ngushtë me komunat për të përcaktuar çmimin për m2 për objekte dhe toka”.