Bislimi kërkon lejen e Osmanit për ta nënshkruan marrëveshjen IPA 2021, jep detaje për zbatimin e MSA
Foto:Laura Hasani

Bislimi kërkon lejen e Osmanit për ta nënshkruan marrëveshjen IPA 2021, jep detaje për zbatimin e MSA

Ekonomia August 10, 2022 - 11:36

Presidentes Vjosa Osmani i është kërkuar autorizimi për nënshkrimin e Marrëveshjes Financiare IPA 2021 ndërmjet Kosovës dhe Bashkimit Evropian (BE)

Kërkesa është bërë në mbledhjen e Qeverisë, nga zëvendëskryeministri Besnik Bislimi.

Me këtë rast ai ka thënë se është e rëndësishme që kjo marrëveshje të nënshkruhet sa më shpejt.

Ai ka njoftuar gjithashtu kabineti qeveritar edhe për zbatimin e Programit për zbatimin e Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit gjatë periudhës prill-qershor 2022.

Sipas tij, plani përfshin 233 masa ku deri në fund të qershorit janë zbatuar, ka vonesa të vogla te 7 masa., 5 masa nuk kanë filluar ende zbatimin dhe sqaroi se janë një mori masash në zbatim e sipër. /eo