Infektuar: 10795
Shëruar: 6411
Vdekur: 365
Pavarësisht pandemisë, diaspora dërgoi 16 milionë euro më shumë se në vitin 2019

Pavarësisht pandemisë, diaspora dërgoi 16 milionë euro më shumë se në vitin 2019

Ekonomia July 06, 2020 - 10:18

Pavarësisht se që nga fillimi i vitit bota është përballur me pandeminë dhe krizën ekonomike, kosovarët që jetojnë kryesisht në shtetet evropiane kanë gjetur mënyra për të dërguar para për familjet e tyre në Kosovë.

Vetëm në muajin mars, kur Kosova kishte marrë masat e para kundër pandemisë COVID-19, diaspora ka dërguar mbi 61 milionë euro, ndërsa shuma më e lartë e remitancave për këtë vit është arritur në muajin maj me 100 milionë, shkruan “Zëri.info”.

BQK-ja, në një përgjigje për “Zërin”, ka bërë të ditur se nga muaji janar deri në fund të muajit maj të këtij viti vlera e remitencave të dërguara në Kosovë ka arritur në shumën prej 348.3 milionë eurove.

Sipas BQK-së, në këtë periudhë të vitit ka pasur një rritje të remitancave për 16 milionë euro, ose 5%, duke e krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit 2019, ku nga diaspora kishin ardhur 331.9 milionë euro.

Numri më i madh i remitancave në Kosovë vjen nga Gjermania dhe Zvicra. /Zëri