Pamje të rralla, kur trupat britanike u futën në Prishtinë

Pamje të rralla, kur trupat britanike u futën në Prishtinë

Dosier qershor 17, 2018 - 14:49
VIDEO

Pamje të rralla filmika janë realizuar nga Televizioni i Katalonisë TV3, kur trupat britanike hyjnë në Prishtinë me 12 qershor 1999

Televizioni “TV3” tregon tërheqjen e ushtrisë dhe paramilitarëve serbë nga Prishtina, të cilët duken shumë të nervozuar dhe gëzimin e madh të shqiptarëve të Kosovës.

12 Qershori i vitit 1999, dita kur NATO ka ndërhyrë në Kosovë, paraqet një prej datave më të rëndësishme në historinë e Kosovës, vlerësojnë zyrtarët kosovarë. Sipas tyre, ndërhyrja e NATO-s paraqet kurorëzimin e aspiratave shekullore të Kosovës për liri dhe pavarësi.