Dita kur deputeti i PDK-së u dënua më 48 vite burg (Video)

Dita kur deputeti i PDK-së u dënua më 48 vite burg (Video)

Dosier shkurt 06, 2018 - 14:24

“Kosova do të fitoj në qoftë se jo me dialog atëherë do të fitoj me luftë”, ishin fjalët e Nait Hasanit kur po gjykohej nga sistemi serbë në vitin 1997.

Deputeti i PDK-së, Nait Hasani, qysh heret kishte nisur të merrej me veprimet kombëtare dhe për këtë ai filloj të ndjekej nga sistemi i atëherëshëm.

Në vitin 1997, Hasani ishte dënuar për të katërtën herë, kësaj radhe sistemi i atëhershëm serbë e dënoi me 40 vite burg, shkruan Magazina.al

Në këtë video shihet se Hasani ishte në një moshë shumë të re kur përballej me drejtësinë e ish-jugosllavisë e cila përndiqte të gjithë ata që punonin për veprimtarinë kombëtare dhe çlirimin e Kosovës.