Video e rrallë: Kështu trajnoheshin femrat e UÇK-së

Video e rrallë: Kështu trajnoheshin femrat e UÇK-së

Dosier tetor 11, 2017 - 14:33

Një video e rrallë e realizuar nga Associated Press gjatë kohës së luftës në Kosovë, tregon për vullnetin e madh  që kishin femrat kosovare për të luftuar për lirinë e Kosovës.

Ato e donin aq shumë lirinë pas së cilës kishin shumë ëndrra, që lidheshin kryesisht me arsimimin në mënyrë që të kontribonin edhe më tutje për shtetin e Kosovës.

“Që do Zoti e të jem gjallë pas ditëve të çlirimit mendoj me studiu dhe normal me e fillu jetën si çdo i ri i botës”, thotë njëra prej tye.

Ndonëse identiteti i tyre nuk bëhet i ditur, vendi i trajnimeve besohet të jetë fshati Aqarevë i komunës së Skenderajt.

Për më shumë shikoni pamjet nga video: