Zyrtare: Në maj e qershor u shitën 571 vetura të reja, por cila është marka më e shitur?

Zyrtare: Në maj e qershor u shitën 571 vetura të reja, por cila është marka më e shitur?

Auto&Tech July 21, 2022 - 15:33

Veturat janë pjesë e rëndësishme e rutinës së gjithsecilit dhe shërbejnë shumë.

Rrugëve të qytetit mund të shihni lloje të ndryshme të veturave por nuk e dini saktë se cila nga to është më e kërkuara e njëkohësisht më e shitura në Kosovë.

Sipas statistikave zyrtare të QAK-së, veturat më të shitura gjatë muajit maj dhe në top 5-she janë: Dacia dhe Skoda, më pas: Renault, Kia dhe Toyota.

Dacia| 103 vetura

Skoda| 80 vetura

Renault| 58 vetura

Kia|48 vetura

Toyota| 44 vetura

Image

Vlen të ceket që përgjatë këtyre dy muajve: maj dhe qershor, vetura Dacia vazhdon të jetë vetura më e shitur në Kosovë.