Infektuar: 14939
Shëruar: 12325
Vdekur: 611
Twitter heq 170 mijë llogari kineze në luftën kundër propagandës

Twitter heq 170 mijë llogari kineze në luftën kundër propagandës

Auto&Tech June 13, 2020 - 11:27

Llogaritë bënë tweet në lidhje me pandeminë e koronavirusit, protestat e George Floyd dhe protestat e Hong Kongut.

Twitter ka hequr mbi 170 mijë llogari nga platforma e tij pas zbulimit të fushatave të ndikimit nga Kina, transmeton lajmi.net.

Kompania njoftoi se 23,750 llogari kryesore janë hequr. 150 mijë llogari të dizajnuara për të rritur përmbajtjen nga llogaritë thelbësore gjithashtu u hoqën.

Këto llogari nuk kishin “as shumë për të pasur asnjë numër të ndjekësve dhe ishin dizajnuar strategjikisht për të fryrë artificialisht përshtypjet dhe për t’u përfshirë me llogaritë thelbësore”.

78.5% e llogarive të përfshira në setin e të dhënave të Twitter nuk kanë pasues fare.

Disa llogari ishin të ligjshme, përdoruesit e vjetër, profilet e të cilëve mund të jenë hakuar ose blerë si pjesë e fushatës. Twitter thotë se llogaritë kryesisht ato kineze promovuan histori të favorshme për qeverinë kineze, dhe ato të pafavorshme për protestat e Hong Kong-ut.

Llogaritë përqendroheshin gjithashtu në protestat e brendshme që po ndodhnin në SH.B.A. pas vdekjes së George Floyd.

Synimi është të krijojmë “ekuivalencë morale” midis dy vendeve, sipas Institutit Australian të Politikave Strategjike i cili punon me Twitter për të realizuar këtë studim.

Kjo do të ishte përmes demonstrimit të “hipokrizisë për kritikën e saj ndaj reagimit të policisë ndaj protestave në Hong Kong, ndërsa vetë policia dhe trupat e SHBA përdorin dhunë kundër protestave në SHBA, dhe paralajmëron protestuesit e Hong Kongut që të mos mendojnë se mund të mbështeten në SHBA për mbështetje kundër interesave kombëtare të Kinës”.

Tajvani dhe pandemia e koronavirusit ishin gjithashtu pjesë e mesazheve kryesore nga llogaritë, shkruan Independent, transmeton lajmi.net. Kina është kritikuar për të mos lejuar që Tajvani të bëhet shteti i tij, ndërsa mbështetja e SHBA për separatistët rritet.

Hulumtimi theksoi një numër taktikash nga qeveria kineze për “përpjekjen për të formuar mjedisin e informacionit në avantazhin e tij”, duke përfshirë:

Koordinimi i mesazheve mediatike diplomatike dhe shtetërore.

Përdorimi i platformave të rrjeteve sociale perëndimore për të dezinformuar në mbulimin e mediave ndërkombëtare.

Pasqyrimi i menjëhershëm dhe kundërshtimi i mbulimit të mediave perëndimore nga media shtetërore kineze.

Mundësia e bashkëpranimit të mediave të komplotit për të synuar rrjetet e ndjeshme ndaj manipulimeve.

Përdorimi i rrjeteve të koordinuara joautentike dhe reklamave politike të padeklaruara për të manipuluar në mënyrë aktive audiencën e rrjeteve sociale.