Infektuar: 70185
Shëruar: 313132
Vdekur: 1616
'iPhone' pritet të analizojë shprehjet e fytyrës dhe gjendjen emocionale

'iPhone' pritet të analizojë shprehjet e fytyrës dhe gjendjen emocionale

Auto&Tech November 24, 2019 - 23:04
Lexoni detajet!

Në të ardhmen ndihmësi i zërit “Siri”, jo vetëm që do të dëgjojë kërkesat e përdoruesve, por edhe emocionet e tyre.

Kamera e përparme e “iPhone” në të vërtetë do të analizojë shprehjet e fytyrës dhe gjendjen emocionale të përdoruesit ndërsa ai formulon një pyetje ose i jep një urdhër “Sirit”, në mënyrë që të zvogëlojë rastet e keqkuptimit dhe keqinterpretimit.

Sistemi funksionon duke analizuar fytyrën, si për shembull lëvizjen e muskujve të caktuar të fytyrës, për t’i dhënë përdoruesit një gjendje të caktuar emocionale.

Analiza, e kombinuar me komandën zanore, mund të ndihmojë aplikacionin “Siri” të përgjigjet në rast të kërkesave që kanë më shumë se një interpretim. Mund të jetë gjithashtu e dobishme për të përcaktuar nëse një përgjigje e “Sirit” ka kënaqur ose jo përdoruesin.