Infektuar: 1057
Shëruar: 841
Vdekur: 30
Objekti i parë që mbërriti në Hënë

Objekti i parë që mbërriti në Hënë

Auto&Tech September 14, 2019 - 16:19
Detajet

Raketa ruse Luna 2, më 14 shtator të vitit 1959, përplaset në sipërfaqen e Hënës, duke u bërë objekti i parë i prodhuar nga njeriu që prek Hënën.

Prova e Bashkimit Sovjetik bie në Hënë dhe bëhet objekti i parë që arrin atë largësi.

Ndërsa në korrik të vitit 1969 ishte Neil Amstron i pari që vuri këmbën në Hënë i cili u dërgua nga Apollo 11.