Roboti i cili kontrollohet nga fuqia e mendjes

Roboti i cili kontrollohet nga fuqia e mendjes

Auto&Tech gusht 02, 2018 - 08:37
Lexo për më shumë detaje

Shkenctarët kanë ndërtuar një robot i cili kontrollohet dhe vepron përmes fuqisë se mendimeve të njeriut, përcjell”Zeri.info”

Kjo është një shpresë e madhe për njërëzit e moshuar dhe atyre më  aftësi të kufizuara, vazhdon më tutje “Zeri.info”

Makina me inteligjencë artificiale është emëruar në Institutin e Teknologjisë amerikane ku dhe e kanë quajtur Baxter.

Image

Baxter është në gjendje t’i vërejë gabimet e tij si dhe t’i përmisojë ato, pastaj pronari i tij mund të përdorë atë përmes lëvizjes së duarve të për të kryer një detyrë tjëtër, përcjell”Zeri.info”

 

Mbikëqyrësi i projektit Daniella Russa tha se qëllimi ishte "të largohemi nga një botë ku njerëzit duhet të përshtaten me kufizimet e makinave për të zhvilluar sisteme robotike që janë një shtrirje më e natyrshme dhe intuitive”/ZERI/.