Ambasada turke në Prishtinë thotë se shteti po funksionon

Aktuale korrik 16, 2016 - 09:03

Ambasada turke në Kosovë përmes një njoftimi për medie ka njoftuar se ngjarjet në Turqi janë përpjekje për grusht shtet kundër qeverisë. Sipas ambasadës Presidenti dhe Qeveria aktuale vazhdojnë të jenë në detyrë.

LEXO EDHE: Policia vret 16 ushtarë në Ankara, përleshjet vazhdojnë

Njoftimi I plotë:

Ngjarjet në Turqi është përpjekje për një grusht shteti kundër një qeverie të zgjedhur. Me një unitet dhe solidaritet populli ynë është vënë kundër këtij dukurisë. Presidenti dhe Qeveria aktuale vazhdojnë të jenë në detyrë. Kjo nuk është një ngjarje cila e përfshinë Forcat e Armatosura Turke në tërësi. Është aktivitetet të një grupi brenda Forcave të Armatosura Turke dhe kundër këtij populli ynë ka dhënë përgjigjën e duhur.

Me respekt

Ambasada Turke ne Prishtınë​