Kisha Ortodokse Serbe reagon ndaj Clarkut: Brenda Manastirit s’kishte asnjë armë
Foto: Laura Hasani

Kisha Ortodokse Serbe reagon ndaj Clarkut: Brenda Manastirit s’kishte asnjë armë

Aktuale September 28, 2023 - 15:28

Dioqeza i është përgjigjur ish-gjeneralit amerikan tashmë në pension, Clarck, i cili në një intervistë për Zërin e Amerikës foli në lidhje me grumbullimin e armëve nga terroristët.

Sipas Dioqezës, në Manastir nuk ka pasur armë, por vetëm ato që janë hedhur nga grupi terrorist, që nga momenti kur erdhën aty.

Reagimi i Dioqezës:

Dioqeza e KOS-it në #Kosovë i përgjigjet deklaratës së gjeneralit amerikan në pension, Wesley Clark

Vërejtjet e fundit të bëra nga gjenerali amerikan në pension Wesley Clark, të komunikuara përmes Zërit të Amerikës,

lidhur me ngjarjet e fundit në veri të Kosovës, kanë ngritur shqetësime të thella për shkak të pohimit të pasaktë se Manastiri i Banjskës dyshohet se është përdorur si “depo për armë”.

Dioqeza, në komunikatën e saj, ka përcjellë qartë gjetjet e vërtetuara si nga Policia e Kosovës ashtu edhe nga EULEX-i. Ata konfirmojnë se brenda një ndërtese jashtë kompleksit manastiri, ku abati dhe vëllazëria e manastirit nuk mund të hynin në kohën e incidenteve të fundit, persona të armatosur hynë të pavarur më 24 shtator. Një pjesë e armëve dhe pajisjeve u lanë në oborrin e manastirit gjatë tërheqje.

Një inspektim i hollësishëm i objekteve të manastirit të kryer nga Policia e Kosovës dhe EULEX-i në prani të igumenit Danilo, konstatoi se brenda manastirit nuk kishte asnjë armë.

Një akt i tillë do të binte ndesh me misionin shpirtëror të Kishës, e cila kundërshton me vendosmëri të gjitha format e dhunës.

Deklarata arbitrare e gjeneralit të pensionuar amerikan jo vetëm që dështon në nxitjen e paqes, por gjithashtu nxit shpërndarjen e informacionit të pasaktë, duke rrezikuar strukturat dhe pronën e Kishës Ortodokse Serbe në Kosovë dhe Metohi.

Kisha Ortodokse Serbe në Kosovë dhe Metohi mbetet e vendosur në qëndrimin e saj për të kundërshtuar çdo formë dhune dhe konflikti. Ishte ndër të parët që dënoi dhunën që ndodhi atë ditë në veri të Kosovës dhe Metohisë, në afërsi të Manastirit të Banjskës.

Kisha përsërit thirrjen e saj për paqe dhe siguri për të gjithë qytetarët, duke nënvizuar imperativin e saktësisë dhe të vërtetës në shpërndarjen e informacionit në këto kohë të ndjeshme.