O'Connell: Kthimi i Zharkut në Kosovë, i turpshëm!

O'Connell: Kthimi i Zharkut në Kosovë, i turpshëm!

Aktuale qershor 13, 2018 - 18:39
Mësoni më shumë shumë detaje

Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, Ruairí O'Connell, ka reaguar pas lirimit të ish-kryetarit të Kaçanikut, Xhabir Zharku, raporton “Zeri.info”.

Sipas ambasadorit O'Connell, kthimi i tij në Kosovë si njeri i lirë është veprim i turpshëm.

LEXO EDHE: Zharku: Jam kthyer ta zhvilloj Kosovën!

Ai ka thënë se turpi i vërtetë se si Zharku i ka ikur drejtësisë për këto 6 vjet, raporton “Zeri.info”.

Reagimi i plotë i ambasadorit Ruairí O'Connell:

Xhabir Zharku u dënua me tre vjet burg për krimet e tij. Kthimi i tij në Kosovë si një njeri i lirë është i turpshëm.

Por turpi i vërtetë është se në gjashtë vjet që kur u lejua t ' i shpëtojë drejtësisë, asgjë nuk është bërë për të ndaluar politikanët e tjerë kriminal duke bërë të njëjtën gjë.

Nuk shoh asnjë arsye për një furnizim ligjor që i lejon kriminelët të largohen nga vendi dhe të jetojnë jashtë vendit në vend që t ' i shërbejnë dënimit të tyre në burg.

Unë shpresoj se reformat e drejtësisë të qeverisë do ta mbyllin këtë shteg dhe kështu t ' i japin mbështetje atyre policisë dhe prokurorëve që janë serioze rreth luftës së krimit të organizuar.

Mbretëria e Bashkuar ka nevojë për Kosovën të jetë një partner serioz në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar.