Kronika

Dëshmitari Harron të Vijë, Shtyhet Gjykimi i Oliver Ivanoviqit

Dëshmitari Harron të Vijë, Shtyhet Gjykimi i Oliver Ivanoviqit
13 shtator 2017 • 09 : 41

Seanca e sotme e rigjykimit të Oliver Ivanoviqit, i akuzuar për krime lufte të kryera ndaj civilëve shqiptarë në prill të vitit 1999 në Mitrovicë, nuk u mbajt për shkak se nuk erdhi për ta dhënë dëshminë dëshmitari Kadrush Abazi.

Menjëherë pas fillimit të seancës, kryetarja e trupit gjykues, Roxana Comsa, kërkoi pauzë prej 35 minutash për t’u informuar rreth arsyes së mungesës së dëshmitarit.

Pas pauzës, gjyqtarja vendosi që seanca të mos mbahej.

Ajo tregoi se pasi që dëshmitari Kadrush Abazi nuk kishte ardhur, Policia kishte shkuar në shtëpinë e tij për ta kërkuar.

“Për shkak të moshës së shtyrë ai si duket kishte harruar datën e seancës. Dhe, për shkak të moshës së shtyrë kemi mirëkuptim dhe do e bëjmë të mundur që ai të dëshmojë dikur në tetor. Me kaq seanca e sotme mbyllet”, tha gjyqtarja Comsa.

Gjykata në Mitrovicën Veriore në janar të vitit të kaluar e kishte dënuar Oliver Ivanoviqin me 9 vjet burgim për akuzën – krime lufte.

Mirëpo, i pandehuri ishte ankuar në Gjykatën e Apelit, e cila në shkurt 2017 rastin e ktheu në rigjykim./kallxo.com./

© zëri.info