Infektuar: 18148
Shëruar: 15150
Vdekur: 666
Patate dhe kripë për të hequr ndryshkun nga kuzhina juaj

Patate dhe kripë për të hequr ndryshkun nga kuzhina juaj

Lifestyle December 09, 2019 - 20:10
Detaje

Një patate dhe pak kripë, vetëm kaq ju duhet Yndyra mblidhet në shumë metale për shkak të një reaksioni ndërmjet hekurit dhe lagështirës.

Natyrisht formohet me kalimin e kohës në shumë sipërfaqe si brenda, ashtu edhe jashtë. Nuk duket vetëm keq, por dhe mund të “hahet” përmes metalit me kalimin e kohës. Ka shumë ilaçe të ndryshkut kimik në treg, por ju keni një mënyrë më të thjeshtë se kaq, mjafton një patate dhe kripë për të pastruat objekte në kuzhinën tuaj.

Lagështia në ajër mund të shkaktojë ndryshk. Ju nuk dëshironi të gatuani në gize të ndryshkur apo jo?! Për të pastruar tiganët prej gize, thjesht hidhni një sasi të madhe kripë në të dhe fërkojeni me një gjysëm patateje.

Njollat e ndryshkut në një lavaman prej çeliku mund të jenë rezultat i ujit që shkakton ngjyrosje të lehtë. Merrni një sasi të vogël të sodës së bukës dhe me një limonë të fërkojeni për ta pastruar lavamanin. Kromi i cilësisë së mirë shpesh bëhet me spote të ndryshkura. Për shkak të përbërjes së kromit, këto pika nuk kërkojnë një pastrues të fortë. E gjitha ajo që duhet të bëni, sipas Living, është të grumbulloni një copë fletë alumini në një top. Lageni me ujë me kripës dhe butësisht lyejeni ndryshkun.