Sekreti se si t’i mbani dredhëzat të freskëta për javë të tëra

Sekreti se si t’i mbani dredhëzat të freskëta për javë të tëra

Lifestyle April 24, 2024 - 09:19

Është koha e verës dhe sallata e frutave është më se e nevojshme për organizmin tonë.

Pjesë përbërëse e kësaj sallate është edhe dredhëza, të cilat vështirë se mund t’i gjejmë të freskëta ndonjëherë në marketet ku blejmë.

Fatmirësisht, fermerët më në fund kanë ofruar disa këshilla se si të mbani dredhëzat të freskëta për një kohë të gjatë.

Ju thjesht duhet të rrëmbeni disa gjëra në kuzhinë tuaj:

– Një tas i madh (ose kovë)
– Një sitë
– Uthull
– Ujë të pastër dhe të filtruar
– Letra higjienike
– Enë të pastër me vrima frymëmarrëse
– Sasia e dredhëzave që ju dëshironi të konsumoni

Ju filloni duke vendosur sa dredhëza të dëshironi në tas të madh. Tjetra, përzieni një filxhan uthull me 5 gota ujë në tas. Meqë uthulli është një dezinfektim natyral dhe i fuqishëm, duke lënë dredhëzat të ulen në përzierje.

Më pas, i lani për t’ua larguar erën e uthullës.