Përse përgjegjësia vetjake është çelësi që ju të jeni më të mirët

Përse përgjegjësia vetjake është çelësi që ju të jeni më të mirët

Jetë korrik 10, 2018 - 15:21
Detajet

Jashtë është akoma debati për atë se si njerëzit mund të gjejnë suksesin  në jetë. Problemi, sigurisht, mbetet që suksesi të duket ndryshe nga gjithçka tjetër.

Si mund të ju tregoj se si të gjeni sukses nëse përkufizimi im i suksesit është i ndryshëm nga i juaji?

E pra, rezulton se pa marrë parasysh se si dëshironi që të duket jeta juaj, ka disa elementë kyç që duhet të bien në vend për ta bërë atë jetë një realitet.

Një nga këto elemente kyç është përgjegjësia vetjake.

Cila perspektivë e keni adoptuar?

Disa njerëz besojnë se jeta u ndodh atyre, ndërsa të tjerë besojnë se jeta ndodh për ta. Perspektiva që dëshironi të adoptoni mund të ndryshojë në mënyrë drastike jetën tuaj - për të mirë.

Nëse kaloni pasivisht në jetën tuaj duke menduar se jeta po luan me ju, e mirë apo e keqe, pavarësisht nga ajo që bëni për ta ndryshuar atë, atëherë nuk do të dilni kurrë nga rruga juaj për të bërë gjëra të mira.

Pse do ta kishit? Nëse diçka më e madhe apo më e keqe se ju është në kontroll, a nuk duhet të shqetësoheni për gjëra të tjera? Do të duket kështu për disa njerëz.

Në anën tjetër, megjithatë, është një grup njerëzish që besojnë fuqishëm se kanë fuqinë për të ndikuar në jetën e tyre.

Dhe shumë nga ata besimtarë janë njerëz që mendonin se jeta iu ndodh atyre. Pastaj, në një moment, diçka ndodh që ua ndryshon mendjen dhe ata fillojnë të përqendrohen në marrjen e përgjegjësisë për veprimet e tyre, të mira apo të këqija, dhe fillojnë të shohin ndryshime në jetën e tyre.

Ka një kuotë të famshme nga Charles R. Swindoll që e përmbledh këtë në mënyrë të përkryer:

"E vetmja gjë që mund të bëjmë është të luajmë në një varg që kemi, dhe ky është qëndrimi ynë ... Jam i bindur se jeta është 10% e asaj që ndodh me mua dhe 90% se si reagoj ndaj saj. Dhe kështu është me ju ... ne jemi përgjegjës për qëndrimet tona. "

Zakonisht, njerëzit e pranojnë perspektivën që ata mund ta ndryshojnë realitetin e tyre duke ndryshuar perspektivën e tyre pasi të kuptojnë se mund të humbasin ato 10 paund të fundit, ata mund ta marrin atë ngritje në punë dhe ata mund të fillojnë biznesin e tyre.

Ju jeni më shumë në kontroll të rezultatit sesa mendoni

Sa herë që kapërcejmë pengesa të mëdha në jetë, ne synojmë të heqim dorë nga përpjekjet tona për fat.

Ndonjëherë, ndihet më shumë si fat i pagdhendur, por nëse i ktheni prapa hapat nga ideja deri te përfundimi, do të gjeni se ndoshta keni më shumë nën kontroll rezultatin se sa mendohet fillimisht.

Në fund të fundit, a keni bërë fatin që të bëni 5 km çdo mëngjes para se të punoni? Jo. Dhe nëse mund ta bëni këtë, çfarë tjetër mund të bëni?

Ideja që jetët tona po na kalon është një praktikë e miratuar përgjithësisht dhe një fat i pranuar gjerësisht njerëzor. Por kjo nuk duhet të jetë në këtë mënyrë.

Çdo ditë miliona njerëz marrin hapa në një drejtim tjetër nga ç'kanë qenë më parë dhe kanë bërë ndryshime të qëndrueshme në jetën e tyre.

Disa njerëz lënë bashkëshortin e tyre, lënë punën e tyre, ose librin apo pushimet. Ndonjëherë, është një zgjedhje e vogël si zgjedhja e frutave mbi një qese tjetër të patateve të patates.

Çështja është se askush nuk ju bën të hani atë ushqim, të qëndroni në atë punë ose të jeni të mjerë. Ne po i zgjedhim ato gjëra.

Është më lehtë të fajësosh dikë ose diçka tjetër sesa të marrësh përgjegjësi vetjake. Pra, kur ju të gjeni veten në një rënie, pyesni veten se çfarë keni bërë për të arritur atje. Sepse në qoftë se ju mund të bëni veten në një rënie, ju mund të bëni veten nga ajo.

Suksesi është çështje e perspektivës

Në punë, suksesi zakonisht vjen në formën e parave, promovimeve, titujve dashamirës të punës dhe mundësive. Por mund të jetë edhe për gjëra të tjera.

Për shumë sipërmarrës, suksesi ka të bëjë me gjetjen e bilancit të pakapshëm që ata kanë dëshiruar gjatë punës së një 9-5. Bëhet fjalë për mundësinë e fitimit të parave që ata kurrë nuk mendonin të jetë e mundur, ose që po shënohen herët në një pasdite të së premtes sepse ato munden.

Për disa njerëz, duke paguar faturat e tyre dhe të kenë mjaft para për një rast të birrës gjatë fundjavës është përkufizimi i tyre i suksesit. Për të tjerët, miliona dollarë në bankë është ajo që ata e konsiderojnë suksesin.

Çfarëdo qoftë ajo që ju doni në jetë, ju mund ta keni atë. Nëse e doni atë mjaft dhe jeni të gatshëm ta vendosni punën për ta marrë atë. Shumë shpesh njerëzit mendojnë se ata do të bien në para ose se dikush do t'i vërë re dhe do t'u japë atyre një promovim.

Por nëse doni këto gjëra, ju duhet të shfaqen dhe të shihni së pari.

Si të marrësh përgjegjësi vetjake

Marrja e përgjegjësisë nuk do të thotë të bësh më shumë punë se sa të duash. Ka të bëjë me pranimin se ju jeni i vetmi që mund ta ndryshoni jetën tuaj për mirë.

Nëse nuk ju pëlqen diçka për mënyrën se si jetoni, ka të bëjë me marrjen e kohës për ta ndryshuar atë. Askush nuk mund ta bëjë këtë për ju. Jo mom, baba, xhaxhai juaj i pasur, Frank: askush nuk mund të ndryshojë atë që nuk është duke punuar në jetën tuaj, përveç teje.

Pra, tani duhet të pyesni veten këtë pyetje: a jeni gati të merrni përgjegjësinë për jetën tuaj? Gjëra të mahnitshme mund të ndodhin nëse veproni. /ZERI

Shkruan : Lachlan Brown, transmeton "Zëri.info"