Infermierja më e vjetër në Britani është 81-vjeçare

Infermierja më e vjetër në Britani është 81-vjeçare

Jetë shkurt 13, 2018 - 15:02
81-vjeçare dhe nuk e ka ndërmend të heq dorë së shpejti

Një nga infermieret më të vjetra të Britanisë zbulon pse nuk pranon të dalë në pension dhe frika e saj rreth privatizimit të Shërbimit Kombëtar të Shëndetit (NHS). Aileen ka kaluar 65 vitet e fundit si infermiere në NHS dhe nuk e ka ndërmend të dal në pension në të ardhem e afërt.

Por ajo thotë se privatizimi i vazhdueshëm i shërbimit e ka të shqetësuar

"Unë e gjejidenë se ajo ka të bëjë me paratë, me të vërtetë të vështirë", tha ajo për të ardhmen e tij.

Aileen specializohet si kujdestare e shëndetit mendor dhe ka parë punën e saj të ndryshoj shumë, transmeton "Zeri.info". 

Një nga infermieret më të vjetra të Britanisë, e cila ka punuar në profesion për mbi 65-vjet,  Aileen Coomber, nga Worthing, e cila u bë një kadete e infermierisë në korrik 1951, e regjistruar si infermiere në janar të vitit 1976 dhe ka parë shumë ndryshime gjatë karrierës së saj dhe nuk ka plane për të dalë në pension, pavarësisht se është 81-vjeçe.

Tani punon në Shepherd House në Worthing.

Vetëm ajo ishte vetëm 11-vjeçare kur NHS u krijua më 5 korrik 1948, e ajo që shqetëson më së shumti është kërcënimi i privatizimit.

Aileen, e cila u emërua Infermierja e Institutit të Infermierisë Mbretërore në vitin 2017, tha: "Ndihem shumë keq që NHS po privatizohet gjithnjë e më shumë. Kompanitë private duan të përfitojnë. Shëndeti i keq nuk duhet të jetë kurrë në lidhje me përfitimin. /ZËRI/