Infektuar: 17139
Shëruar: 14787
Vdekur: 657
Krasniqi thotë se ka rënë në masë të madhe konsumimi i produkteve nga Serbia

Krasniqi thotë se ka rënë në masë të madhe konsumimi i produkteve nga Serbia

Ekonomia September 26, 2020 - 13:04

Ministri i Tregtiseë dhe Industriseë, Vesel Krasniqi, ka theëneë se qeë nga marrja e detyreës seë tij fokus teë vecëanteë i ka kushtuar konsumatorit.

Ai ka theëneë se janeë cëdo diteë neë terren peër teë pareë nga afeër se cëka po u servohet qytetareëve peër konsum dhe nevoja teë ndryshme.

“Neë tregun toneë kaneë qarkulluar shumeë mallra teë cilat nuk kaneë pas ndonjeë deklaracion teë mireë teë shtetit nga vjen dhe qeë nga marrja e detyreës sime kemi pasur shumeë inspektime teë cilat kaneë dheëneë efekte pozitive. Kemi larguar dhjeteëra produkte nga tregu vendor dhe kemi nxjerreë disa vendime qeë shkojneë neë fokus teë mbrojtjes seë konsumatorit teë vendit”, ka theëneë Krasniqi neë njeë intervisteë peër televizionin publik.

Meë tutje, ai ka theëneë se neë keëteë linjeë eështeë edhe vendimi peër ndalimin e peërkohsheëm teë importit teë vajit teë palmeës, sepse ka pasur plot produkte teë cileët janeë shitur me deklaracion se kaneë peërmbajtje teë qumeëshit dhe neë fakt ato kaneë pas veteëm peërmbajtje teë vajit teë palmeës.

Krasniqi ka folur edhe peër importimin e produkteve nga Serbia, duke theëneë se statistikat flasin seë ka reëneë duksheëm konsumimi i produkteve nga Serbia, gjithmoneë duke i krahasuar me periudhat tjera vjetore.

Ministri qeë vjen nga radheët e Nismeës Socialdemokrate, ka theëneë se pandemia ka goditur cëdo sektor neë vend dhe njeëri ndeër ta eështeë edhe gastronomia.

Ai thoteë se po luan rolin e avokatit teë bizneseve duke i mbeështetur neë keërkesat e tyre dhe se po mundohet ta beëjeë meë teë mireën e mundshme, gjithmoneë duke pasur parasysh sheëndetin e qytetareëve.

Krasniqi shpreson se me kalimin e projektligjit peër rimeëkeëmbje ekonomike, qytetareët dhe bizneseët ta ndjejneë doreën e shtetit.