13 vjet nga atentati ndaj Ibrahim Rugovës

13 vjet nga atentati ndaj Ibrahim Rugovës

Dosier mars 15, 2018 - 09:20
Publikohen pamje nga ky atentat

Në mëngjesin e 15 marsit 2005, derisa eskorta e Presidentit Ibrahim Rugova po bënte rrugën e zakonshme nga rezidenca në Velani drejt ndërtesës së Kuvendit ku gjendet Zyra e Presidentit, Rugova i kishte shpëtuar një atentati

Pak minuta më pas, Rugova duhej të takohej në zyrën e tij me ish-Përfaqësuesin e Lartë për Politikë të Jashtme të Bashkimit Evropian, Havier Solana, i cili kishte ardhur në Prishtinë për të biseduar me liderët politikë për situatën pas largimit të Haradinajt dhe për gjetjen e një zgjidhjeje për qeverinë që do ta pasonte atë.

Korrespondenti i BBC-së në Prishtinë kishte thënë se rreth orës 8 e 20 minuta, sipas kohës lokale, kishte dëgjuar një shpërthim të fuqishëm në rrugën "Ramiz Sadiku", prapa Teatrit Kombëtar.

Kryesit e këtij atentati nuk janë gjetur asnjëherë.