Kjo ishte Epopeja e parë e UÇK-së e vitit 1999 në Prekaz

Kjo ishte Epopeja e parë e UÇK-së e vitit 1999 në Prekaz

Dosier mars 07, 2018 - 10:20

Ndonëse ende nuk ishte emëruar si “Epopeja e UÇK-së”, qytetarë të shumtë ishin parë në Prekaz disa ditë pas çlirimit të Kosovës, duke bërë homazhe pranë varrit të heroit Adem Jashari dhe familjës së tij

Në pamjet e qershorit të vitit 1999, shihen varrezat e familjes Jashari të cilat në atë kohë ishin në gjendje mjaft të rëndë.

Sot, 20 vite pas ngjarjeve të 5,6 dhe 7 marsit, gjërat kanë ndryshuar, lagjja Jasharaj duket krejt ndryshe, ndërsa varrezat e të rënëve kanë marrë pamjen e merituar ndërsa edhe pas kaq viteve me mijëra qytetarë e vizitojnë Prekazin brenda vitit nga gjitha trojet shqiptare, shkruan Magazina.al.