Maqedonci flet për mosekspozimin e mjeteve ushtarake siç ishte paralajmëruar
Foto: Laura Hasani

Maqedonci flet për mosekspozimin e mjeteve ushtarake siç ishte paralajmëruar

Aktuale June 12, 2024 - 16:05

Ministri i Mbrojtjes, Ejup Maqedonci, ka treguar arsyen se pse sot gjatë parakalimit të Forcë së Sigurisë së Kosovës në sheshet e Prishtinës nuk pati ekspozim edhe të mjeteve të rënda të ushtrisë së vendit, raportim ky që qarkullonte ditë më parë në media.

Maqedonci ka deklaruar se ekspozimi i mjeteve të rënda në parakalime të tilla bëhet më shumë në shtetet e Lindjes, e jo të Perëndimit.

“Në formatin perëndimor nuk praktikohet parakalimi me mjete të rënda, më shumë bëhet në Rusi, Kore të Veriut dhe vendet e Lindjes’’.

 

“Parakalimi me personel dhe armë individuale dhe ekipore është format yni i parakalimeve”, ka thënë Maqedonci për Klan Kosova.

Megjithatë ai nuk e mohoi se ditëve në vijim potencialisht mund të ketë ekspozim të tillë të mjeteve të papara më herët.

”Prezantimin e tyre me doktrinën tonë e bëjmë statik gjatë ditëve të hapura, si dhe gjatë ushtrimeve të ndryshme”.

Image