“Paqja shpesh varet nga një fije në Ballkan”, Gjermania dërgon edhe 150 trupa në Kosovë
Foto:Laura Hasani

“Paqja shpesh varet nga një fije në Ballkan”, Gjermania dërgon edhe 150 trupa në Kosovë

Aktuale November 28, 2023 - 18:48

Gjermania do të dërgojë trupa shtesë në kuadër të KFOR-it në Kosovë.

Këtë e ka bërë të ditur sot ministrja e Jashtme e Gjermanisë, Ana Baerbock e cila e ka cilësuar si të brisht situatën në Ballkanin Perëndimor, duke përmendur Bosnjë dhe Hercegovinën dhe Kosovën.

“Paqja shpesh varet nga një fije në Ballkanin Perëndimor. Angazhimet e NATO-s dhe të BE-së janë të koordinuara: të EUFOR, misioni, siguron sstabilitetin në Bosnjë dhe Hercegovinë dhe KFOR në Kosovë. Gjermania do të kontribuojë deri në 150 trupa shtesë për KFOR-in”, ka thënë Baerbock. /Zëri