Infektuar: 9274
Shëruar: 5190
Vdekur: 269
Maqedoni e Veriut, të pasigurta data e zgjedhjeve dhe vazhdimi i gjendjes së jashtëzakonshme

Maqedoni e Veriut, të pasigurta data e zgjedhjeve dhe vazhdimi i gjendjes së jashtëzakonshme

Aktuale May 29, 2020 - 09:08

Këshilli i Sigurisë në Maqedoninë e Veriut të shtunën në mesditë në vilën presidenciale Vodno do të vendos për vazhdimin eventual të gjendjes së jashtëzakonshme.

Të shtunën, madje është dita e fundit kur skadon gjendja e tretë dyjavore e jashtëzakonshme të cilën e shpalli presidenti i atjeshëm, Stevo Pendarovski më 15 maj.

Pendarovski, siç konfirmuan për MIA-n nga kabineti i shefit të shtetit, do të thirr Këshillin e Sigurisë, pra të shtunën, pa dallim nëse do të ketë kërkesë të re nga Qeveria për vazhdimin e gjendjes së jashtëzakonshme.

Kryeministri i atjeshëm, Oliver Spasovski dje deklaroi se Qeveria deri në fund të javës do të vendosë nëse do të kërkohet gjendje e re e jashtëzakonshme e cila, siç tha, është e nevojshme para se gjithash për zbatimin e masave ekonomike./alsatm/