Infektuar: 10988
Shëruar: 6616
Vdekur: 373
Aktakuzë për veprat penale ‘’Detyrim’’ dhe ‘’Pengim i personit zyrtar gjatë kryerjes së detyrave zyrtare’’

Aktakuzë për veprat penale ‘’Detyrim’’ dhe ‘’Pengim i personit zyrtar gjatë kryerjes së detyrave zyrtare’’

Aktuale February 21, 2019 - 14:47
Lexoni detajet e fundit

Departamenti Përgjithshëm, në Prokurorinë Themelore në Gjilan, ka ngritur aktakuzë, ndaj të pandehurve L.K. dhe A.SH., të cilët gjendet nën masën e arrestit shtëpiak që nga data 7 shkurt 2019, shkruan Zeri.info. 

Sipas aktakuzës, i pandehuri A.SH., më 7 shkurt 2019, ka shkuar tek ‘’HIB Petrol’’, në komunën e Gjilanit, së bashku me të pandehurin L.K., të cilët ishin në gjendje të dehur, me ç’rast i pandehuri A.SH., fillimisht kërkon një pako cigare, pastaj një mbushje të telefonit, të cilat nuk i paguan, ku pas kësaj e detyron shitësin, tani të dëmtuarin B.S, që të ulej në tavolinë me të njëjtit, me ç’rast ka detyruar të dëmtuarin që të vepronte kundër vullnetit të tij. Me këto veprime, i pandehuri A.SH., ka kryer veprën penale ‘’Detyrimi’’ nga neni 340 paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Ndërsa, i pandehuri L.K., ka penguar personat zyrtar në kryerjen e detyrave zyrtare, në atë mënyrë që zyrtarët policor H.P. dhe A.R., fillimisht i ka kanosur me fjalë, pastaj i ka penguar, duke i kapur për uniforme, gjatë kohës kur tentonin t’a arrestonin të pandehurin A.SH. Në këtë mënyrë, i njëjti ka kryer veprën penale ‘’Pengim i personit zyrtar në kryerjen e detyrave zyrtare’’ nga neni 409 paragrafi 5 të KPRK-së.