Pas krijimit të ushtrisë, ky është vendimi i KFOR-it për Kosovën

Pas krijimit të ushtrisë, ky është vendimi i KFOR-it për Kosovën

Aktuale dhjetor 14, 2018 - 21:07
Lexo detajet

Zëdhënësi i KFOR-it, Vincenzo Grasso tha RTS të premten në mbrëmje se të gjithë anëtarët e Aleancës kanë një takim ku do të vendosin për një angazhim të ri të NATO-së në Kosovë si dhe për formimin e ushtrisë së Kosovës, transmeton “Zëri.info”.

Ai po ashtu tha që KFOR do të qëndrojë në Kosovë ky do të sigurojë një mjedis të sigurt për të gjithë qytetarët.

LEXO EDHE: Vuçiq ‘çartet’ pas vendimit për ushtrinë

“KFOR-i është një mision i NATO-s, është ende këtu sipas Rezolutës 1244 të Këshillit të Sigurimit, në mënyrë që të garantojë një mjedis të sigurt dhe të sigurt. Kur NATO rivlerëson angazhimin e saj, KFOR-i do ta zbatojë atë vendim”, ndërsa i pyetur nëse Rezoluta 1244 është ende e vlefshme, Graso tha "po, absolutisht, asgjë nuk ka ndryshuar që nga dje".

Tutje ai tha që Kosova ka nevojë për ushtri të plotë dhe se duhet kohë për ta bërë një gjë të tillë.

“Do të duhet kohë për një ushtri të plotë. Në çdo rast, KFOR qëndron këtu, ai është përgjegjës për garantimin e një mjedisi të sigurt dhe të sigurt dhe mbrojtjen e të gjithë qytetarëve në Kosovë, tha Grazo. /ZËRI