Kuqi: Nëse i keni votat, ngriheni mocionin
Foto: Laura Hasani

Kuqi: Nëse i keni votat, ngriheni mocionin

Aktuale maj 25, 2018 - 11:38
Detajet

Deputeti i AAK-së, Blerim Kuqi në tryezën e LVV-së tha se AAK ka ardhur në këtë tryezë vetëm për ti mbështetur këto tryeza por tha se kundërshtojmë mbajtjen e tryezave me këtë temë pasi siç tha ai kjo teme nuk kërkon konsensus. 

Ai tha se duhet të bisedohet për qështje tjera sepse rrëzimi i qeverisë nuk kërkon koncensus po nëse i ka opozita votat duhet ta ngris mocionin raporton zëri.info 

"Grupi kordinues ka pas per detyrë që të flas për temat që kërkojnë koncensus dhe më i ndihmu kësaj tryeze që më qenë sa më e sukseshms. Sot po e bim tryezën në pikën fillestare. Po ngjason sikur të jetë konferenxë për media. 

Sa i perket zgjedhjeve edhe ne gakimin e parë kemi thëne se ska kuptim të kerkojni pasi kjo teme skerkon koncensus nacional. Ata që i kanë votat duhet kjo çështje të shkojë në Kuvend të kërkohet mocioni dhe bie kjo qeveri", ka thënë ai. 

Kuqi tutje tha se në këtë tryezë mund të bisedohet për reformën zgjedhore, dialogun, zhvillimin ekonomik e çështje tjera por jo këtë temë që po diskutohet sot. 

"Të diskutojmë për ato qështje që jemi dakorduar edhe për të cilat dëshirojmë konsensus", tha ai. /Zeri/