Kuriozitete

Kjo është pasaporta më e fortë në botë

Kjo është pasaporta më e fortë në botë
10 gusht 2017 • 11 : 53

Kompania konsulente “Nomad Capitalist” në raportin e saj të fundit thekson se suedezët kanë dokumentin më të fuqishëm në duart e tyre.

Pasaportat janë renditur në raport mbi bazën e një regjimi pa viza, tatimit ndërkombëtar dhe lirive civile.

Hulumtimet kanë treguar se një person i cili mban një pasaportë suedeze mund të vizitojë 176 vende pa vizë.

Dhjetë vendet me pasaportat më të forta në botë:

Suedia:  158 vende

Gjermania: 158 vende

Finlanda: 157 vende

Franca: 157 vende

Zvicra: 157 vende

Spanja: 157 vende

Britania e Madhe: 157 vende

Danimarka: 156 vende

Italia: 156 vende

Holanda: 156 vende

© zëri.info