Kuriozitete

Burgjet më të bukura në botë (Foto)

Burgjet më të bukura në botë (Foto)
15 maj 2017 • 16 : 44

Burgu është sinonimi i ndëshkimit dhe në ambientet e tij, të dënuarit duhet të vuajnë dënimin e tyre.

Perceptimi që njerëzit kanë për burgun, është ai i një vendi të errët, të izoluar dhe me kushte aspak normale, që synon të rehabilitojë edhe kriminelët më të mëdhenj.

Gjithsesi, jo në çdo vend të botës, burgjet i përgjigjen këtij perceptimi, madje në disa prej tyre, nuk duken aspak si të tillë.

Në shtete të ndryshme hasen burgje të modeleve të ndryshme, duke filluar nga “burgjet e hapura”, që nuk rrethohen me tela me gjemba, deri të ata me me kushte mjaft të mira jetese dhe argëtimi.

Më poshtë po ju sjellim foto nga 11 burgjet më komodë të botës. /lajmi.net/

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

© zëri.info