Aktuale

Mjekët po ikin!

Mjekët po ikin!
21 shtator 2017 • 06 : 13 Foto: Driton Bublaku

Në institutin “Gëte” në Prishtinë bëjnë të ditur se shumica e të interesuarve për t’i ndjekur kurset e gjuhës gjermane janë mjekët dhe infermierët. Profesionistët shëndetësorë vlerësojnë se kjo është situatë alarmante, shkruan sot Gazeta

Rreth 1000 qytetarë nga Kosova vetëm gjatë këtij viti kanë ndjekur kursin e gjuhës gjermane në institutin “Gëte” në Prishtinë, shumica prej tyre mjekë dhe infermierë, të cilët kanë vendosur që të largohen nga vendi dhe të punësohen në Gjermani, ku vlerësojnë se kanë perspektivë më të madhe.


Annamaria Farkas-Mecinaj, drejtoreshë e institutit “Gëte”, ka bërë të ditur për gazetën “Zëri” se ky Institut që nga viti 2012 ua mundëson të interesuarve ndjekjen e kursit të gjuhës gjermane, ku ofron kurse të nivelit prej A1 deri në C1.

LEXO EDHE: Ky është numri i kandidatëve për kryetarë komunash

Sipas saj, gjatë vitit 2016 kurset e tilla i kishin ndjekur rreth 1200 vetë, ku interesimi më i madh është nga gjeneratat e reja, kryesisht mjekë dhe infermierë, të cilët po kërkojnë mundësi punësimi në Gjermani.


“Shumë kandidatë që i ndjekin kurset e gjuhës gjermane kanë qëllim bashkimin familjar, por kemi shumë mjekë dhe infermierë nga Kosova që po kërkojnë mundësi punësimi në Gjermani”, shprehet Farkas-Mecinaj....(Shkrimin e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të Gazetës “Zëri”, si dhe në versionin Online me parapagim në online.zeri.info)

© zëri.info