Infektuar: 1057
Shëruar: 841
Vdekur: 30
Porosia e ambasadorit amerikan në Kosovë për zgjedhje

Porosia e ambasadorit amerikan në Kosovë për zgjedhje

Zgjedhjet 2019 September 20, 2019 - 22:36
Detajet

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Kosovës, Philip Kosnett, ka dalur me një porosi për zgjedhjet e parakohshme në Kosovë.

Philip Kosnett tha se zgjedhjet e lira dhe të ndershme fillojnë nga kandidatët që garojnë për zgjedhjet e 6 tetorit.

“‏Zgjedhjet e lira dhe të ndershme fillojnë me ju. Drejtësia rrjedh nga kandidatët që ndjekin rregullat e zgjedhjeve dhe ligjin”, ka shkruar Kosnett

Gjithsej 21 parti politike, 4 koalicione parazgjedhore janë regjistruar në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) për të konkuruar në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 6 tetor.

Në këto zgjedhje të drejtë vote do të kenë 1.972. 466 votues.