Zërat
Dr. Halil Krasniqi
Dr.
Halil
Krasniqi

Virusi Kinez i kultivuar në Laboratoriumin biologjik në Wuhan të Kinës, në atë qytet ku prodhohet edhe iPhone

Zërat January 25, 2020 - 21:37
Mbi 56milion njerëz në Kinë të izoluar.

Në qytetin Wuhan jetojnë 11 milionë banorë dhe në këtë qytet gjendet Laboratoriumi i sigurimit biologjik me udhëheqje botërore dhe është laboratory me sigurues të lartë botërore këtu gjindet edhe Laboratori kërkimor/shkencor i virusëve i quajtur Laboratori i kategorisë P4. Siguria e të cilit Laboratorium vuri në dyshim shumë shkenctarë botëror në vitin 2017, në vitin 2015 kishte përfunduar ndërtimi dhe në vitin 2018 kishte filluar punën.

Të infektuarit vdesin në dështimin total multi organik.

Tanimë ky infeksion ka arritur edhe Evropën dhe është shumë dëshpërues, edhe pse organizata botërore e shëndetësis nuk paralajmëron rrezik epidemie interkontinentale, Kina izoloi qytetet me potenciale për përhapjes e virusit.

Edhe pse mediat konvercionale nuk informojnë për masat e infeksionit të këtij virusi egzistojne të dhëna se deri tani kanë vdekur 152.000, ndërkaq të infektuar janë 40 milionë njerëz në vëzhgim dhe 56 milionë të atakuar dhe të izoluar nga bota.

Deri sot janë 13 qytete me 23 milionë njerëz të izoluar dhe nga këto qytete nuk është lejuar nga ushtria e cila tani kontrollon situatën asnjëri t braktis qytetet. Nuk ka dalje dhe asnjë mjet komunikimi (aeroplan, tren, autobus, veturë). Deri tani kanë qarkulluar mbi 100.000njerëz nga qyteti Ëuhan në tërë botën.

Lista e disa qyteteve të izoluara:

-Ëuhan( 11 Milionë njerëz)

-Huanggang (7M)

-Huangshi (2,5M)

Kërkesën për patentin e Coronavirusit e kishte paraqitur në vitin 2015 instituti Pirbright në Britanin e madhe dhe në vitin 2018 të pranuar dhe të regjistruar me numrin e Patentës EP3172319A1 ose US Patenti #10, #130,701. Në këtë numër patenti gjendet Coronavirusi official I regjistruar në vitin 2018 Laboratoriumi Britanik ishte dhe është I financuar nga Bill & Melinda Gates.

Coronavirusi ishte planifikuar të prodhohej si vakcinë për trajtim dhe profilikas kundër Bronhitit infektiv të pacientit. Këtë e kishte deklaruar zedhënësja e institutit Pibright Zonja Teresa Maughan.

Ky virus është paralajmëruar në vitin 2012. Coronavirusi është mutacion I virusit SARS I cili në vitin 2003 kishte mbytur mbi 1000 njerëz. Coronavirus është 10 herë më I rrezikshëm sesa SARS dhe pandemia e tij është shumë më agresive sesa mendonin deri tani. Ky virus është vdekjeprurës dhe momentalisht nuk egziston medicament I cili shëron këtë infeksion. Coronavirus ka një inkubacion prej 14 ditësh më pastaj lajmërohen simptomat e para. Virusi Kines përhapet nga njeriu në njeri dhe nga shtaza në shtazë. Virusi Kinez përhapet edhe ndërmjet langjeve dhe lëngjet e forcojnë dhe zgjasin forcat jetësore të këtij virusi. Pra Coronavirus përhapet exponenciell që do të thotë se momentalisht është kompoplet jashtë kontrollës. Simptom kryesor janë ndryshimet në lëkurë me skuqje të saj pusulla të kuqe me një pikë të zezë në mesin e pusullës e fortë dhe me kruarje të theksuar.

Qyteti Ëuhan ku edhe prodhohet iphone dhe laboratoriumi biologjik Coronavirusin, është komplet I izoluar nga bota dhe këtu vdesin njerëz në rrugë dhe cdo vend në të cilin edhe digjen menjëhere.

Në munges të kapacitetit trajtues në spitalet e Wuhanit, tani është duke u ndërtuar një spital me 1000 shtretër i cili për 10 ditë do të futet në funksion.