Fenomeni 16-vjeçar shfaqet befasisht dhe theu rekordin 22-vjeçar të Usain Bolt

Fenomeni 16-vjeçar shfaqet befasisht dhe theu rekordin 22-vjeçar të Usain Bolt

Sport April 04, 2024 - 16:32

Xhamajka, me të gjitha llogaritë, do të na japë më shumë sprinter legjendar në të ardhmen, dhe emri që u dallua papritur është fenomeni 16-vjeçar Nickecoy Bramwell.

Rekordet e Usain Bolt në 100 dhe 200 metra mbeten të paprekura dhe duket se nuk ka gjasa të tejkalohen nga askush në të ardhmen.

Megjithatë, një nga rekordet e tij më pak të njohura u thye nga 16-vjeçari Nickecoy Bramwell, ende një gjimnazist.

Bramwell theu rekordin e Boltit në Lojërat e 51-ta të njohura si CARIFTA, pra garën e vendeve të Karaibeve, nga ku zakonisht marrin pjesë vrapuesit më të mirë.

Është një garë 400 metra që u mbajt në stadiumin e atletikës Kirani James në Grenada. Pasi pati probleme të mëdha me dëmtimet muajt e fundit, Bramwell mbërriti në këto lojëra si një optimist i madh dhe favorit i parë dhe aty tregoi pse konsiderohet një super talent botëror për të cilin ende do të dëgjojmë.

Tifozët mbetën në mosbesim pasi ai vrapoi distancën në një kohë rekord prej 47.26 sekondash. Ai theu rekordin e kampionatit të mbajtur nga Usain Bolt me ëkohën 47.33, të cilën e vendosi në vitin 2002.

Tifozët e shumtë qëndruan në mosbesim dhe e përshëndetën të talentuarin xhamajkan me duartrokitje të zhurmshme.

“Ndjehem mirë të thyesh rekordin. Unë e kam pasur vëmendjen në këtë rekord që nga vera e kaluar, kështu që ndjehem mirë të vij dhe ta thyej atë. Thjesht e hoqa mendjen nga gjithçka dhe u fokusova në thyerjen e rekordit”, ka thënë Bramwell, i cili paralajmëroi arritje të mëdha në të ardhmen.

Ndryshe, Lojërat CARIFTA janë mbajtur që nga viti 1972 dhe përbëhen nga ngjarje atletike, duke përfshirë sprint, pengesa, gara në distanca të mesme, kërcime, hedhje dhe stafeta. /Telegrafi