Thirrja më e re e Leonardo DiCaprio: Shpëtoni papagajt e rrezikuar në pyjet e Australisë

Thirrja më e re e Leonardo DiCaprio: Shpëtoni papagajt e rrezikuar në pyjet e Australisë

Showbiz February 10, 2024 - 11:39

Aktori i njohur, Leonardo DiCaprio krijoi një llogari në Instagram posaçërisht për nismat e tij mjedisore.

Me një postim të ri, ai kërkoi ndalimin e prerjeve të pemëve vendase në pyjet e Australisë për të mbrojtur habitatin e papagallit të rrezikuar.

Duke iu drejtuar 62 milionë ndjekësve të tij, ylli i Hollivudit theksoi gjendjen e vështirë të zogut duke u thënë ndjekësve në Instagram se shkatërrimi i habitatit të shumimit të papagallit në Tasmani vazhdon, pavarësisht se ekspertët vlerësojnë se vetëm 750 prej tyre mbeten në natyrë.

“Qeveria australiane ka premtuar të parandalojë zhdukjet e mëtejshme. Konservatorët vazhdojnë t’i inkurajojnë ata që të mbajnë angazhimin e tyre ndaj zhdukjes zero”, shkroi aktori ambientalist dhe në fund ftoi ndjekësit e tij të shkonin në faqen e tij të internetit dhe të zotoheshin për mbështetjen e tyre./abcnews