I përgjysmohet pasuria, Zuckerbergu humb bastin e vënë me botën virtuale

I përgjysmohet pasuria, Zuckerbergu humb bastin e vënë me botën virtuale

Showbiz September 20, 2022 - 18:10

Basti i vendosur nga Mark Zuckerberg me botën virtuale po i kushton shtrenjtë në botën reale.

Pasuria e tij u përgjysmua brenda një viti, duke rënë me 71 miliardë dollarë, shifra më e lartë mes të pasurve.

Bloomberg vlerëson se pasuria neto e shefit të Metas qëndron aktualisht në 55.9 miliardë dollarë, duke u renditur si i 20-ti mes më të pasurve në botë. Ky është niveli më i ulët i Zuckerberg që prej vitit 2014.

Në shtator të vitit të kaluar, pasuria e Zuckerberg arriti majën me 142 miliardë dollarë. Në atë kohë, aksionet e kompanisë së tij kuotoheshin në bursë me 382 dollarë.

Një muaj më vonë, Zuckerberg prezantoi projektin e botës virtuale, Metaverse dhe ndryshoi emrin e kompanisë nga Facebook në Meta. Që prej atij momenti, aksionet e kompanisë kanë pësuar vetëm rënie. /euronews