Gjinekologia shqiptare Zana Luci, udhëheqëse e departamentit të gjinekologjisë në spitalin gjerman

Gjinekologia shqiptare Zana Luci, udhëheqëse e departamentit të gjinekologjisë në spitalin gjerman

Shëndetësi April 04, 2024 - 11:46

Dr. Zana Luci, gjinekologe dhe mjeke obstetër me përvojë, ka marrë detyrën e mjekes kryesore për gjinekologji dhe obstetrikë në “Asklepios Klinik Lindau”.

Me një karrierë mbresëlënëse profesionale që përfshin pozita në Prishtinë, Vjenë, Braunschëeig dhe Osnabrück, ajo sjell përvojë të vlefshme në obstetrikë dhe trajtimin e sëmundjeve gjinekologjike. Fokusi i saj është në stilin e udhëheqjes kolegjiale, përgjegjësinë personale dhe bashkëpunimin ndërdisiplinor.

“Ne ishim në gjendje të rekrutonim Zana Lucin, një eksperte me shumë përvojë në fushën e saj me një ndjeshmëri të fortë për pacientët e saj, për këtë detyrë të përgjegjshme,” thotë Clara Walter, drejtore menaxhuese e Asklepios Klinik Lindau, duke komentuar zëvendësimin e dr. Mark Boockmann.

Rruga profesionale e çoi 45-vjeçaren dr. Zana Luci nga Prishtina nëpërmjet Vjenës në Braunschëeig dhe Osnabrück, ku punoi në Qendrën Perinatale Osnabrück dhe Qendrën e Kancerit Gjinekologjik (GKO) si asistente private e mjekut të njohur PD dr. dr. mjek. Yves Garnier fitoi përvojë të vlefshme në trajtimin e kancerit gjinekologjik.

Në vitin 2018, dr. Zana Luci filloi si mjeke e lartë në Ravensburg dhe më pas mori rolin e mjekes së lartë në gjinekologji dhe obstetrikë në Überlingen. Krahas punës mjekësore, ajo punon si pedagoge e gjinekologjisë dhe obstetrikës në Akademinë Shëndetësore në Ravensburg.

Dr. Zana Luci ka filluar punën në Asklepios Klinik Lindau më 1 prill dhe thekson stilin e saj të udhëheqjes kolegjiale, i cili mbështetet në përgjegjësinë personale të secilit anëtar të ekipit dhe një qasje ndërdisiplinore. “Të dy na inkurajojnë të mendojmë jashtë kutisë dhe të sigurojmë sukses të trajtimit për pacientët tanë”, thotë dr. Zana Luci.

Kredo e saj personale qëndron tek bashkëpunimi, ku ajo mbështetet në Lindau nga një ekip mjekësh dhe infermierësh me përvojë dhe mirëfunksionale. Përveç trajtimit të displazisë së qafës së mitrës, fokusi i departamentit është në procedurat endoskopike dhe trajtimin e endometriozës.

Një maternitet me tre dhoma lindjeje moderne

Në vitin 2021 u bënë investime të mëdha dhe në maternitetin “Lindau” u krijuan tre dhoma lindjeje moderne, të cilat ofrojnë siguri, rehati dhe siguri maksimale për prindërit në pritje dhe të porsalindurit e tyre. Modernizimi përfshin, ndër të tjera, vaska për lindjen dhe relaksimin për mbështetjen e lindjes individuale dhe miqësore për familjen.

Një ekip mamish, pediatërsh, gjinekologësh dhe obstetërësh, anesteziologësh dhe infermierësh shumë të kualifikuar, mbështesin nënat e ardhshme para, gjatë dhe pas lindjes. Kujdesi obstetrik në Asklepios Klinik Lindau mbështetet nga Shteti i Lirë i Bavarisë dhe distrikti Lindau. /Zëri